פרטי התקשרות

כתובת: גוש עציון 13, גבעת שמואל

דוא״ל: dirisrael@gmail.com

טלפון: 054-5365716

שעות מענה טלפוני ימים: א’-ה’ 08:00 – 15:00

אירועים קרובים

Designed by @snapp.blog

Image Alt
  /  הרצאות מקוונות   /  היכרות עם מודל ה-NRF: התמודדות עם דחק ובניית חוסן לאורך החיים

היכרות עם מודל ה-NRF: התמודדות עם דחק ובניית חוסן לאורך החיים

עם ד״ר קוני לילס (RN MFT, PHD)

סדרת ההרצאות אשר מציגה מודל חדשני — The NeuroRelational Framework — NRF.

ה־Neuro מתייחס לדגש שהמודל שם על הבנת עקרונות התפתחות של תפקודים מוחיים; ה־Relational מתייחס לחשיבות שהמודל נותן ליחסים ולפוטנציאל ההתפתחותי והטיפולי שיש בקשר הבין אישי ; וה־Framework מתייחס לכך שה־NRF כפרקטיקה טיפולית מבטיחה ומבוססת מחקר, משמש ככלי אבחוני וכמודל טיפולי כאחד, שמאפשר התאמת טיפול מדוייק יותר לצרכים נוירו-התפתחותיים.

ה־NRF פותח על ידי ד”ר קוני לילס (RN MFT, PHD) וצמח מתוך נסיונה המקצועי מראשית דרכה כאחות טיפול נמרץ באוכלוסיית פגים ותינוקות, בשילוב עם חשיפתה לעבודתם של פורצי דרך בתחום ההתפתחות והטראומה כגון ד”ר ברזלטון, אדוורד טרוניק, לואיס סנדר, אלישיה ליברמן, ד״ר שרינה ווידר, ופרופ׳ סטנלי גרינשפן.

המודל נטוע מיסודו ברעיונות המנחים את מודל ה־DIR ומאמץ את העובדה שיש להתייחס להתקשרות כתהליך התפתחותי המאופיין על ידי הבדלים אינדיבידואליים.

ישנה הסכמה הולכת וגדלה לכך, שמושג הדחק הרעיל (Toxic Stress) הינו רכיב מרכזי העומד בבסיס מגוון גדול של לקויות — בין אם האתגר הקליני של המטופל מכוון לעבר טראומה, פציעות ו/או מצבים רפואיים מורכבים, ובין אם הוא מכוון לעבר לקויות נוירו-התפתחותיות כגון אוטיזם, הפרעות קשב וריכוז, הפרעות למידה וכדומה. מודל ה־NRF מתייחס למושג ה־STRESS כמונח חוצה אבחנות ותחומי התערבות, ובבסיס המודל קיים הרצון  לתרגום של ההבנות לגבי מושג זה להמשגות קליניות הניתנות לזיהוי, יישום ושיתוף עם הורים  ע״י ידי מגוון רחב של מטפלים מתחומים שונים.

מודל ה־NRF משתמש במטאפורה של עץ בכדי לתאר את האינטגרציה בין הגוף למוח:

השורשים מסמלים את וויסות העוררות/האנרגיה הפיזיולוגית, הגזע מסמל את התהליכים הבין אישיים (התקשרות), והענפים מתייחסים לגוף, לעיבוד הסנסורי, לתחושות/רגשות/זיכרונות ולתפקודי תנועה וחשיבה.

 

המפגשים יחולקו לרצף של 5 הרצאות:

הרצאה מס׳ 1: השורשים: חלק א’ — בהרצאה זו נסקור את מעגלי השינה-ערות ורצף העוררות הכרוך בהם, נתאר את סממני ה־stress שמערכת העצבים האוטונומית נותנת ונפרט את ארבעת הדפוסים העיקריים להתמודדות עם stress.

הרצאה מס׳ 2: השורשים: חלק ב’ — בהרצאה זו נתמקד בהבחנה בין מצבי stress אדפטיביים לכאלו שהם רעילים.

שתי ההרצאות הללו יסובו סביב רצף המושגים ביטחון-אתגר-סכנה.

הרצאה מס׳ 3: גזע העץ: בהרצאה זו יוצגו שבעה דפוסים של התקשרות שמאורגנים על רצף התפתחותי מלמטה-למעלה (פרה-וורבלי) ומלמעלה-למטה (וורבלי). הדפוסים הללו, שמתחילים להתפתח בינקות וממשיכים להתפתח לאורך החיים הבוגרים, יוצרים את הבסיס ללמידה וליחסים בריאים בין הורים לילדיהם.

בהרצאה זו יושם דגש על מושג התמיכה באמצעות התמקדות  בוויסות-הדדי כתומך ביכולת לוויסות עצמי.

הרצאה מס׳ 4: הענפים: מלמטה למעלה – bottom up בהרצאה זו יוצגו שתי המערכות הנוירולוגיות המרכזיות בהקשר הקדם מילולי: מערכת הגוף (וויסות) והמערכת החושית. המשתתפים ילמדו לזהות העדפות סנסו-מוטוריות וגורמים מעוררים אשר תומכים בוויסות של עוררות ובונים חוסן רגשי באמצעות אינטראקציות מהנות.

הרצאה מס׳ 5: הענפים: מלמעלה למטה – top down בהרצאה זו יוצגו שתי המערכות הנוירולוגיות הדומיננטיות בהקשר המילולי: המערכת הראשונה מתייחסת לרלוונטיות ולמשמעות של רגשות וזיכרונות והמערכת השנייה מתייחסת לתנועה וחשיבה.

בהרצאה זו יושם דגש על השימוש במשחק הסימבולי ובביסוס נרטיב רציף, אשר תומכים בעיבוד רגשות ובביסוס חוסן נפשי.

בשתי ההרצאות האחרונות יושם דגש על התאמת המערכות הנוירו-התפתחותיות של הורים וילדים באמצעות התערבויות מסוג top down ו־bottom up.

 

ד”ר קוני לילס היא המייסדת והמנהלת המקצועית של ארגון ה־NeuroRelational Framework – NRF – העוסק במחקר ופיתוח של מודל ה־NRF.

ד״ר לילס היא בוגרת תכנית המנהיגות של ZERO TO THREE, התמחתה בטיפול במשפחות בסיכון ובעיקר בטיפול אימהי ראשוני, במערכות משפחתיות, בפסיכואנליזה התפתחותית, בבריאות הנפש של פעוטות ובהתערבות מוקדמת.

לד״ר לילס קליניקה פרטית אשר בה היא עוסקת באבחון וטיפול של ילדים, בוגרים ומשפחותיהם במצבים של דיאגנוזות משולבות הכוללות עיכובים התפתחותיים ואתגרים בתחום בריאות הנפש.

ד״ר לילס מכשירה מטפלים ואנשי מקצוע ברחבי ארה”ב וברמה הבינלאומית במודל ה־NRF אותו היא פיתחה בשיתוף ואשר מפורט בספרה:

Infant/Child Mental Health, Early Intervention, and Relationship-Based Therapies: A Neurorelational Framework (NRF) for Interdisciplinary Practice (part מתוך W.W. Norton’s Interpersonal Neurobiology Series).

המודל אותו היא פיתחה ומלמדת מוכר ומשמש קהילות טיפוליות וחינוכיות רבות בארה”ב ובקנדה.

הפרויקט האחרון שלה שפותח בשנת 2022 — שלושה צעדים בדרך לחוסן – מדריך בסיסי לשימוש בין תחומי ובין לאומי, מתמקד בבניית צוותים בין תחומיים, רב־מקצועיים ויצירת שפה משותפת להשגת תוצאות טיפול הוליסטיות המבוססות על שיתוף פעולה בין־תחומי.      

הניסיון המקצועי של ד”ר לילס מבוסס על שנים של עבודה עם ילדים ומשפחות לצד ניסיון אישי שלה כאם בעבודה עם ילדיה – זוג תאומים – פגים  שנולדו טרום זמנם לפני כ־30 שנה והובילו אותה לפתח את מודל ה־NRF כמודל הוליסטי וכוללני המיועד לתת מענה במסגרות טיפוליות מורכבות.

 

פרטים

חמישה מפגשים בתאריכים הבאים:
ימי ראשון  2.2.2025,  2.3.2025, 6.4.2025, 4.5.2025, 15.6.2025

כל המפגשים יתקיימו בזום בשעות 20:00‑21:30.

המפגשים יתקיימו באנגלית בליווי תרגום לעברית ויוקלטו.